Бъдете спокойни със защитата на Mastercard®

Независимо дали плащате онлайн, в магазин или през преносимо устройство, Mastercard Ви осигурява високо ниво на защита, за да бъдете спокойни.

Имаме усъвършенствани инструменти за превенция, откриване и борба срещу измами при всяка стъпка от процеса на разплащане, дори преди момента на закупуване. Нашите експерти продължават да изграждат и усъвършенстват технологията ни, за да може винаги да сме няколко стъпки пред престъпниците.

Освен това предоставяме възможността картодържателите спокойно да правят безопасни дигитални плащания чрез токенизация - процес, чрез който заменяме основния код на сметката с цифри.

Click to play video

Безценно спокойствие

Научете как да се защитите

Бъдете информирани

Никой не трябва да се свързва с Вас относно лична информация или данни за сметката Ви. Ако това се случи, незабавно затворете телефона или изтрийте имейла и се свържете с Вашата банка чрез телефонния номер на гърба на картата Ви.

Бъдете бдителни

Препоръчваме Ви да наблюдавате профилите си и да проверявате отчетите си за трансакции, които не разпознавате, редовно. Ако подозирате, че е извършена измама, незабавно се свържете с финансовата институция, която е издала картата Ви.
 

Научете повече

Има много неща, които може да направите, за да предотвратите измами. Избягвайте да отваряте линкове, които не разпознавате, запознайте се със създаването на smart парола или унищожавайте документи, които съдържат Ваша лична информация, преди да ги изхвърлите.