Започни нещо ново. Плащай мобилно с Mastercard®

Какво e мобилен портфейл?

Мобилният портфейл е дигитална услуга – мобилно приложение, в което можеш да регистрираш своята или да извадиш виртуална дебитна карта Mastercard и да създадеш виртуална картова сметка.

Чрез нея можеш да извършваш безконтактни плащания с твоя смартфон или друго мобилно устройство с NFC или Apple Pay технология.

С мобилния си портфейл можеш да плащаш бързо и сигурно в търговските обекти (над 99% от ПОС терминалите в България са безконтактни), да превеждаш бързо и лесно пари към други потребители, да дигитализираш карти за лоялност, да плащаш комунални сметки, както и да проследяваш лесно всички направени разплащания.

Такива са Phyre, A1 Wallet, Pay by Vivacom, Revolut, както и приложения на банки, в които се регистрира/токенизира самата Mastercard карта от банката: ПИБ (работи за Andrоid и Apple Pay), UniCredit (работи за Apple Pay), Райфайзен (работи за Android и Apple Pay), iCard (работи за Android и Apple Pay).

Защо да плащаш мобилно с Mastercard?

Mastercard изгражда технологията на по-сигурните плащания. С разработването и използването на най-нова технология за токенизация Mastercard позволява на картоиздателите да предлагат мобилни приложения с дигитализирани карти. Така всяка карта става уникална за един мобилен телефон и в случай на кражба няма да работи с друго устройство освен твоето. Това допринася за твоята допълнителна сигурност и спокойствие.

Mastercard ти предлага най-иновативните решения и ти осигурява най-добро ниво на защита на мобилните плащания, за да ти даде спокойствието, че данните на твоите карти са поверителни. Проследявай всяка трансакция по всяко време и направи плащанията си по-бързи и по-сигурни.

Лесно

Използвай мобилен портфейл с твоята дебитна или кредитна карта Mastercard.

Виртуална карта

Можеш да създадеш виртуална карта за онлайн плащания, която да контролираш през приложението.

Бързо

Регистрирай картите си за секунди и плащай светкавично на терминалите за безконтактно плащане.

Сигурно

Извършвай плащания с мобилен портфейл със същото ниво на защита и сигурност, което Mastercard предлага винаги.

Достъпно

Можеш да плащаш мобилно на всеки безконтактен ПОС терминал с телефон или да правиш онлайн трансакции с виртуалната карта.

Как да използваш мобилен портфейл?

За да използваш мобилен портфейл на телефона си, са необходими само няколко лесни стъпки:

  • Избери приложение за мобилен портфейл. Научи повече за избрания мобилен портфейл, като натиснеш върху логото в края на страницата.
  • Изтегли го на смартфона си или на друго мобилно устройство с NFC функционалност.
  • Регистрирай своята дебитна или кредитна карта Mastercard и добави сума по твое желание. Зареждането или захранването на твоята виртуална карта се нарича „top up”, като се индикира като покупка от търговец. След зареждане можеш да плащаш на всеки безконтактен ПОС терминал с твоя телефон или да правиш онлайн трансакции с виртуална карта.
  • Можеш да добавиш пари в мобилния портфейл и чрез банков превод.
  • P2P плащания: прехвърляне от човек на човек. Друга функция на мобилния портфейл е мигновеното превеждане на пари – удобен и безплатен начин за дистанционно споделяне на пари между хората в цял свят, вместо кеш. Oт някои портфейли може директно и безплатно да се превеждат получените пари от виртуалната сметка в банкова сметка. Прехвърлянето на средства по този начин е възможно за ползвателите на един мобилен портфейл или в рамките на семейство портфейли: например между Phyre, A1 Wallet, Pay by Vivacom.

Научи повече за всички налични в България портфейли:

Bulbank Mobile

My Fibank

B@CB Pay

RaiPay

Phyre Digital Wallet

А1 Wallet

iCard Digital Wallet

Pay by vivacom